Védőoltások

A védőoltások és a preventív kezelések nagyon fontosak, hogy az Ön segítségével Kedvence hosszú és boldog életet élhessen! Az évente kötelező és ajánlott védőoltásokkal megelőzhetőek Kedvenceink leggyakoribb fertőző betegségei. Olyan oltási és féreghajtási protokollokat biztosítunk, amelyek Kedvence igényeihez és életszakaszához igazodnak. Minden védőoltás beadása előtt alaposan megvizsgáljuk Kedvencét és Önt is kikérdezzük, tapasztalt-e bármi szokatlan tünetet. Gyakran csak évente egyszer, a védőoltásoknál találkozunk és ilyenkor sok, a Gazdi számára addig rejtett problémára fény derülhet: fokozott vízivás, köhécselés, sántikálás, vakarózás, fogkövesség, hastérfogat növekedés, emlődaganatok.

Mikrochip Behelyezés

2013. január 1-től Magyarországon kötelező minden négy hónapos kort betöltött kutyát mikrochippel megjelölni. Ha pedig a kiskutya már négy hónapos kora előtt új gazdához kerül (eladják vagy elajándékozzák), akkor a tulajdonosváltás előtt kell mikrochippel megjelölni.

Mikrochipet sokféle okból lehet használni, az viszont biztos, hogy ezek közül kiemelkedik az elkóborolt, elveszett Kedvencek hazajuttatása. Sokan bele sem gondolnak, de egy mikrochippel rendelkező, megfelelően regisztrált kutyáról vagy cicáról optimális esetben a megtalálást követően 5-10 perc alatt kideríthető, hogy ki a gazdája!  

Oltási programok

Kutyák számára ajánlott védőoltások:
 

·  parvo vírusos gyomor- és bélgyulladás ellen,

·  kombinált oltás (szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis, parainfluenza ellen),

·  coronavírus ellen,

·  kennelköhögés ellen,

·  Lyme-kór ellen,

·  Microsporum gomba ellen.

Kutyák számára kötelező oltások:

·  veszettség ellen először a három hónapos kort betöltve, majd fél éven belül újra ismételni, aztán évente egyszer (365 napon belül) újra beadatni.

Macskák számára ajánlott oltások:

·  veszettség ellen,

·  kombinált oltás (macskanátha, panleukopenia, chlamydiosis ellen),

·  macskaleukózis (FeLV) ellen,

·  Microsporum gomba ellen.

Vadászgörények számára ajánlott oltások:

·  veszettség ellen,

·  kombinált oltás (szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis, parainfluenza ellen).

Nyulak számára ajánlott oltások:

·  Myxomatosis ellen,

·  nyulak vérzéses betegsége (RHD) ellen.